Néptáncoktatás

Duffka Adrienn néptáncoktatás2018. februárjában indítottuk kislányommal, Reginával az első csoportunkat. Azóta már több csoporttal dolgozunk.

4-től 14 éves korig várjuk a gyerekeket, illetve kezdő fiatalokat és kezdő felnőtteket.

Az alapoktól kezdjük felépíteni a tudást, ez a legfontosabb. Az első foglalkozások alkalmával inkább az énekeken, játékokon van a hangsúly, illetve az alaplépéseken, rövid, játékos koreográfiák elsajátításán, ritmusérzék fejlesztésen. A kicsikkel, óvodásokkal ezt hosszabb ideig tanuljuk, az iskolásokkal más koncepció alapján haladunk. Ott is a játék a bevezető, viszont velük már a tánclépésekkel is mélyebben foglalkozunk. Tájegységenként tanuljuk a táncokat, ehhez viseleteket is készülnek. Az ő táncpróbáik bemelegítésből, tánctanulásból, ritmus és állóképesség fejlesztésből, játékos levezetésből állnak. Az új jelentkezőket nagy örömmel várjuk előzetes egyeztetés alapján, órarendünk megtekinthető a galériában és a Facebook oldalunkon.

A folyamatos táncpróbák mellett több felkérést is kapunk: a csoportok a környező települések rendezvényein megmutathatják a tanultakat (pl. falunap, szüret, nyugdíjas köszöntő, stb.). Megkeresést kapunk néphagyományokhoz köthető jeles napokon táncházak tartására, kézműves programok szervezésére is.

A rövid távú tervek között szerepel az interaktív meseelőadás táncos mulatsággal, illetve a rendhagyó néprajz óra. Előbbit kisebbeknek, utóbbit nagyobbaknak tervezzük.